SPelen     LEren     ONtdekken

Mantelzorgproject afgesloten op bs Het Speleon en bs Bedir

Afgelopen schooljaar hebben basisschool Het Speleon en basisschool Bedir een gezamenlijk project gedaan met de mantelzorgwinkel om aandacht te vragen voor de jonge mantelzorgers in onze scholen.
Mantelzorg is inmiddels een bekend gegeven in de maatschappij, maar ook in scholen zijn kinderen die zelf thuis door omstandigheden mantelzorg bieden.

Helma Vermeer van de mantelzorgwinkel nam medio 2014 contact op met directeur Lambert van der Ven van Het Speleon om na te denken hoe we hier een klein project over konden doen. Bedir besloot bij het initiatief aan te sluiten. In oktober 2014 was er een gezamenlijke bijeenkomst van de beide schoolteams en werd door Helma informatie gegeven over het fenomeen mantelzorg bij kinderen.
Tijdens ouderavonden hebben we informatiefolders over de mantelzorgwinkel gedeeld en hebben de scholen ervoor gekozen informatie naar ouders over dit thema te geven via hun reguliere nieuwsvoorziening.
Nu aan het einde van het schooljaar is een Projectmap beschikbaar gekomen, met lesmateriaal rondom het begrip mantelzorg. Leerkrachten van Het Speleon en Bedir kunnen deze materialen gebruiken, wanneer dit in de klas van toepassing is. Ook zal er tijdens de landelijke dag voor de Mantelzorg aandacht zijn voor dit thema.

Het bewustzijn van de mantelzorgende kinderen in de scholen is het laatste jaar sterk toegenomen door dit laagdrempelig project. Heb je hier vragen over neem gerust contact op met de leerkracht van uw kind. Er is ook informatie voor ouders beschikbaar.  Voor meer informatie zie ook www.demantelzorgwinkel.nl

Contact

Kindcentrum Het Speleon
Klarinetstraat 4
5402 BE Uden
hetspeleon@kiemuden.nl
0413-332337

Routeplanner >

Agenda

do 9 mei
vr 10 mei
Hemelvaart
ma 13 mei 9:00
12:00
Excursie Natuurcentrum de Maashorst: Waterles
vr 17 mei 12:30
14:00
Ateliers
ma 20 mei
2e Pinksterdag
di 28 mei
do 30 mei
Kamp groep 8
Jaaragenda >
Sitemap | Disclaimer | Links Privacy statement